Eerste seminars We Are Here Media Academy

Het aankomende half jaar staat de We Are Here Academy in het teken van media. Alle aangeboden cursussen zullen zich richten op het ontwikkelen van verschillende journalistieke vaardigheden en het opzetten van een onafhankelijk nieuwsplatform. De kick-off van de We Are Here Media Academy vond al plaats in november 2015, met een seminar over presentatie en representatie in media door dr. Dubravka Zarkov van het Institute of Social Studies in Den Haag.

Vrijdag 15 januari vond de tweede seminar van de We Are Here Media Academy plaats. Tijdens deze seminar gaf journalist Massimiliano Sfregola uitleg over het Nederlandse medialandschap en hoe journalisten hun nieuwsitems schrijven. Daarnaast  is er gebrainstormd over het opzetten van een We Are Here Media platform. Wat is er allemaal nodig? Waar voor nieuws willen we maken? En wat is de boodschap van het nieuwsplatform? Deze nieuwe kennis over redactionele visies en representatie dient als kapstok voor de aankomende cursussen over interviewtechnieken, foto- en videojournalistiek, argumentatie en hoe je een goede woordvoerder bent.

Alle cursussen van de We Are Here Media Academy werken toe naar de oprichting van een nieuwskanaal die we in mei 2016 hopen te lanceren. We hopen dat de inhoud van dit onafhankelijke nieuwskanaal wordt samengesteld en gepubliceerd door een media team bestaande uit leden van verschillende vluchtelingencollectieven uit Europa. Het doel van dit mediaplatform is on een nieuw vocabulaire en beeldvorming te introduceren rondom de protestbeweging van vluchtelingen: eentje die vrij is van politieke vooroordelen en stereotypen