We Are Here Academy Bootcamp

Vluchtelingen zijn op het moment volop in het nieuws, maar zelden krijgen wij hun eigen stem te horen. Dit moet veranderen. Vluchtelingen hebben een eigen plek nodig waar zij hun verhalen kunnen delen en waarop ze het beeld van vluchtelingen in de media kunnen bijstellen: een eigen onafhankelijk mediaplatform voor vluchtelingen-collectieven in heel Europa.

Om dit platform zelf te kunnen leiden en zo de media in eigen hand te nemen, worden de vluchtelingen van het We Are Here collectief in Amsterdam al vijf maanden geschoold in vaardigheden als videoproductie, fotografie en onafhankelijke journalistiek.

In het kader van deze scholing wordt er van 18 t/m 22 april een bootcamp georganiseerd als afsluiting van de eerste reeks workshops van de We Are Here Academy. Tijdens deze week worden verschillende vluchtelingen-collectieven uit Europa uitgenodigd om hun kennis en vaardigheden te delen. De lessen van de bootcamp staan onder leiding van Massimiliano Sefregola. Larry MaCauley van Refugee Radio Network uit Hamburg verzorgt een Masterclass en Femke Kaulingfreks en Alessandro Felici verzorgen workshops.

Na de zomer van 2016 start het tweede trimester van de Academy, tijdens dit trimester zullen de vaardigheden nog meer worden uitgediept, zodat de vluchtelingen een stevige basis hebben liggen aan journalistieke skills. Ook dit trimester wordt afgesloten met een bootcamp waarbij de verschillende collectieven samenkomen.